Vad kan man göra i Metaverse?

Idéerna kring metaverse är många och visionerna är att det kommer användas i de flesta delar av ditt liv. Eftersom man förmodligen både kommer att jobba, träna och umgås så kommer vissa personer förmodligen spendera merparten av sin vakna tid i metaverse.

Metaverse på jobbet

Under tiden med pandemin Covid-19 så började många jobba hemifrån, vilket på många håll var väldigt uppskattat då man fick mer tid över till annat. Något som saknades var sociala möten och bättre interaktion.

Vad kan man göra i metaverse
Möte i metaverse
Möte i Facebook Horizon

På jobbet kommer metaverse att bidra stort. I metaverse kommer det skapas virtuella kontor som du går till genom att ta på dig ett par VR-glasögon. Väl inne på det virtuella kontoret så träffar du dina kollegor, samtalar, kladdar på whiteboards och dricker kaffe ihop. Precis som om ni vore på ett fysiskt kontor men med skillnaden att du slipper pendla och istället kommer in på kontoret på en sekund.

Metaverse på fritiden

Fritiden är förmodligen där du först kommer att stöta på metaverse. Spelbranschen är redan och nosar på virtuella världar och detta kommer det spinnas vidare på. Spelföretag är bra på att hitta affärsmodeller som också lockar spelare.

Utöver spel som exempelvis World Of Warcraft så kommer det öppnas upp mer vanliga världar där du kan umgås med dina vänner genom att exempelvis ta en kaffe på ett café, spela en runda bowling eller utmana någon i en pingismatch.

Träning i metaverse

Träning kommer säkerligen bli en populär aktivitet i metaverse. De flesta människor vill träna men har svårt att hitta tid och motivation till det. I metaverse behöver du inte ta dig till något gym men kan ändå köra gruppträning med en instruktör som pushar dig, och tillsammans med din bästa vän som i den fysiska världen har flyttat till ett annat land.

Dessutom kommer träning att bli mer ett med spel. Du kommer att träna samtidigt som du spelar. Många har redan testat Fit för Nintendo Wii, i metaverse kommer det tas ytterligare ett steg längre.

Träna i metaverse

Meditering

Att ta hand om sitt inre jag, exempelvis genom att meditera, har blivit viktigt i dagens värld. Metaverse kan erbjuda fantastisk hjälp för att hitta lugnet, och finna ro i själen. Med ett par VR-glasögon så kan du på några sekunder helt plötsligt befinna dig på en blommande sommaräng eller en strand på Maldiverna. I den virtuella världen är det enkelt att drömma sig bort.

Meditera i metaverse

Konserter och evenemang

En annan upplevelse som säkerligen kommer slå i metaverse är olika evenemang. Konserter, teatrar eller fotbollsmatcher kan du enkelt avnjuta hemifrån soffan, men med känslan att du är på plats. Virtuella spelningar har redan kommit igång och exempelvis har Ariana Grande hållit virtuella konserter i spelet Fortnite.

Ariana Grande i Fortnite.

Metaverse i skolan

Skolan har oändliga möjligheter med metaverse. Tänk dig själv att personligen vandra runt i dinosauriernas värld istället för att bara läsa om det i böcker. Kan också bara handla om att gå in i pyramiderna i Egypten eller dyka ner i havet för att uppleva dess mystiska värld.

Metaverse i skolan

Visionen är att lärande kommer att ske genom att du upplever saker, istället för att läsa om det. Metaverse kommer också göra det mer möjligt för att sköta skolan på distans. Distansundervisning kommer bli viktigt för att undvika framtida pandemier och öppna dessutom upp för en flexiblare livsstil för familjer.

Ditt hem i metaverse

Det är mycket möjligt att du kommer ha ett eget hem i metaverse, ett ställe där du känner dig trygg och kan vara dig själv. Hit kan du bjuda in vänner, spela spel och umgås. 

Ditt hem skapar du i den virtuella världen och eftersom allt är digital så kan du enkelt skapa ditt drömboende.

Ditt hem i Oculus Home