Nike gör pengar på NFTs

Trots den oroliga ekonomiska situationen i världen så säljer Nike NFTs för stora belopp. Bara i September så har de sålt för över 10 miljoner dollar. Nike säljer NFTs, som är en unik ägarandel i en blockkedja, genom bland annat virtuella skor och tröjor.

Nikes projekt RTFKT

Det är genom Nikes projekt RTFKT som de säljer virtuella kläder i Web3. Det virtuella kläderna är såklart även tänkta att så småningom kunna användas i Metaverse. 20 augusti släppte Nike kollektionen Clone X NFT Firging som gjorde omedelbar succé. Kollektionen innehåller 74 olika virtuella klädesplagg av olika typer, exempelvis skor, t-shirts, hoodies och strumpor.

Skorna har haft högst pris och i genomsnitt har de sålts för 598 dollar, vilket är runt fem gånger högre än vad man får ge för ett par fysiska skor i Web2. Kollar man på revenue så är det även där skorna som har givit bäst resultat.

Revenue Nike NFT Clone X
Källa: Dune Analytics/KingJames23

Nikes totala intäkter på NFTs

I april 2022 sålde Nike en sko, designad av konstnären Takashi Murakami, i kollektionen Cryptokicks för 134 000 dollar.

Totalt har Nikes projekt med NFT genererat över 200 miljoner dollar och är ett lysande exempel på hur ett traditionellt varumärke kan ta sig in i den digitala världen och göra sig redo för Metaverse.